TVÅ STARKA KONSTNÄRER STÄLLER I ÅR UT PÅ HALMLOFTET

I år presenterar vi två starka konstnärer. En av dem är Ninni Ahlsell hemmahörande på Österlen som i år återkommer till Hylkegården för sjätte året i rad. För konstnären Oliver Skifs som kommer från Österhaninge utanför Stockholm är det första gången han ställer ut i Skåne och under konstrundan på Österlen.

Utställningen öppnar på midsommardagen 14:00 och har sedan öppet alla dagar mellan kl.11.00-18.00 fram till 4 juli.

Ninni Ahlsell

Född 1973 i Göteborg. Flyttade till Österlen 1980. Valde konsten efter 3-årig humanistisk linje på gymnasiet. Gick 3 olika konstskolor i Skåne och Köpenhamn, samt gick lärling på Pontus Thunanders konservator ateljé. Har varit bosatt i Vaxholm sedan 2002 och sedan några månader flyttat hem till Österlen igen där Ninni numera också har sin ateljé.
Hon hittar sin inspiration lite överallt i vardagen, som sedan uttrycker sig i färgstarka målningar, möbler. lampor och smycken. Har utställningar kontinuerligt samt driver ett dekorations och förgyllningsföretag sedan 1998 och är kunglig hovleverantör inom detta.

Oliver Skifs

Oliver född 1988, jobbar med en mängd konstnärliga uttryck, allt från kostymdesign för teater och film till porträttmålningar.

Han har genom sitt intresse för medeltid, fantasy och ”lajv” under många år designat och tillverkat masker och rustningar på beställning till kunder över hela världen. Han är autodidakt men har själv vid ett flertal tillfällen hållit kurser i sitt specialområde läderhantverk, samt även i färglära och konceptdesign vid diverse konstskolor.

Olivers andra stora intresse, musik, inspirerar ofta till motiven i hans konst, och då ofta just i läder, vilket han är ganska ensam om.
Man märker dock fascinationen för olika tekniker där han arbetar med akryl, kol och olika skulpterande material, gärna i kombination med sina lädermotiv.
Detta ger en viss 3D-effekt och gör hans tavlor unika och spännande.

✅Självklart kommer vi följa de rekommendationer som utfärdats av FHM för att genomföra utställningen på ett för er och oss säkert sätt och vi ber er respektera att endast ett begränsat antal kan vistas i lokalen samtidigt. ✅Handsprit finns att tillgå. ✅Stanna hemma om du känner dig sjuk. ✅Tvätta händerna ofta. ✅Håll avstånd fysiskt men inte socialt 😊.