Konstutställning påsken 2024
26 mars – 1 april

Oliver Skifs

MUSIK · DANS · KÄRLEK

Konstnären Oliver Skifs som kommer från Österhaninge gjorde sommaren 2021 sin första utställning på Österlen och påsken 2022 sin första utställning i samband med konstrundan. Båda utställningarna blev succé och har fått många lovord av både besökare och press så har nu blivit ett välkänt återkommande evenemang.

Så som traditionen bjuder är han åter tillbaka hos oss på Hylkegården där han på halmloftet visar sina fantastiska verk, måleri, skulptur och kostym.

Tema: MUSIK · DANS · KÄRLEK

Utställningen pågår 26 mars – 1 april dagligen 11-17

Välkommen

Oliver Skifs

Oliver född 1988, jobbar med en mängd konstnärliga uttryck, allt från kostymdesign för teater och film till porträttmålningar.

Han har genom sitt intresse för medeltid, fantasy och ”lajv” under många år designat och tillverkat masker och rustningar på beställning till kunder över hela världen. Han är autodidakt men har själv vid ett flertal tillfällen hållit kurser i sitt specialområde läderhantverk, samt även i färglära och konceptdesign vid diverse konstskolor.

Olivers andra stora intresse, musik, inspirerar ofta till motiven i hans konst, och då ofta just i läder, vilket han är ganska ensam om.
Man märker dock fascinationen för olika tekniker där han arbetar med akryl, kol och olika skulpterande material, gärna i kombination med sina lädermotiv.
Detta ger en viss 3D-effekt och gör hans tavlor unika och spännande.

Permanent utställning i butiken 2024

TINA SUNDBAUM

I butiken har vi nu permanent utställning av Tina Sundbaum. När vi stylar i butiken börjar vi med en tavla från Tina och sen matchar vi heminredning och kläder utifrån det för att skapa härliga och inspirerande miljöer.

Tina Sundbaum

Född 1955, uppväxt i Stockholm. Bosatt på Österlen sedan 15 år och numera bosatt i Borrby där jag även har min ateljé. Jag målar abstrakt i akryl på olika materiel. Har inga namn på mina tavlor, jag vill att Betraktaren ska bestämma vad det är……… Precis det du ser……….. Jag inspireras av naturen och dess skiftningar i färg och form. Jag lyssnar alltid på musik när jag målar.

Mingel på halmloftet